No proszę, a ktoś twierdził, że Orlen żartował !

gru 1, 2023 | Aktualnosci

Sprawa wygląda ciekawie. Wręga i ZZPRC nie chcieli brać udziału w Referendum, ani poprzeć go,  komisji referendalnej Wręga kazał  wyp……. z biura.  A tu okazuje się, że, gdyby Załoga pokazała jedność przejecie przez Orlen byłoby bardzo realne. Dziś realne są zupełnie inne kroki. Szkoda przedsiębiorstwa i szkoda ludzi. Warto jednak podkreślić: przejecie przez ORLEN to był od początku do końca pomysł i efekt działania NSZZ Solidarność, Piotra Śliwy i Sławomira Kamińskiego. Mieliśmy szansę wznowić produkcję i utrzymać miejsca pracy. Szkoda, że niektórzy wolą zniszczyć przedsiębiorstwo, zwalniać ludzi,  byle tylko nie przyznać innym racji i uznać ich sukcesu.

Przypominamy – REFERENDUM  TRWA  do 15 grudnia – można głosować w burze NSZZ Solidarność – ZAPRASZAMY

A tak z innej beczki – czy odrzucenie oferty ORLEN nie jest działaniem na szkodę spółki?