Regulacje płacowe

wrz 11, 2023 | Aktualnosci

Dlaczego NSZZ Solidarność napisała pismo o podwyżki?

1) No bo okazuje się że nie jest tak źle. Pan wiceprezes Grypy Azoty w Tarnowie wydał oświadczenie że wszystko jest OK a wręcz SUPER, a my nie mamy powodów żeby sądzić że to jakiś pic mający uspokoić akcjonariuszy, albo banki. Wierzymy, że jest to informacja oparta o twarde dane ekonomiczne. Skoro więc jest dobrze to czemu nie wszystkim? – wracamy więc do tematów regulacji płacowych.
2) W obiegu publicznym pojawiła się wieść że:  Zarządy „przytuliły” swoje premie, które co do istoty rzeczy im się należą – bo mają kontrakty i nikt im nie żałuje, pod warunkiem, że Załoga też dostanie swój kawałek tortu.

Dlaczego chcemy spotykać się w ramach Forum Partnerów Społecznych? – to oczywiste !

Powód jest oczywisty chcemy dać szansę wyjścia z twarzą niektórym uczestnikom KOP – tym niezdegenerowanym. KOP dziś to jaczejka polityczna, część sztabu wyborczego Platformy i PSL, służy realizacji celów politycznych a nie pracowniczych (ponoć znowu za związkowe pieniądze banery wieszają). My otwieramy furtkę, a właściwie bramę dla tych którzy chcą działać dla dobra Załogi i nie chcą być podnóżkiem dla sfrustrowanych niedoszłych kandydatów na listach wyborczych – sierot po Kołodziejczaku.
Nasza ręka do zgody i współpracy jest zawsze wyciągnięta, ale nie damy się wciągnąć w polityczne awantury i popieranie tych którzy sprzedali nas jak bydło do Tarnowa, czy na blokowanie naszego wyjścia z Grupy.