Odwracanie uwagi od strategii

paź 16, 2022 | Aktualnosci

Po co był ten piątkowy kabaret przed Naczelną? Przecież to się kupy nie trzyma, nie ma w tym odrobiny sensu. Ludzie na fabryce miotają się od ściany do ściany, z jednej strony cholernie boją się o pracę i o to, co będzie dalej, z drugiej strony inflacja i drożyzna zaglądają im do żołądka i portfela. Co robią Wonga i Targowica w tak skrajnie trudniej chwili? Oni odwracają uwagę od prawdziwych zagrożeń i problemów, realizując zadanie postawione im przez Tarnów i Zarząd.

Jest na to prosty patent.

Najpierw piszą pismo o odwołanie zarządu, później się kompromitują, żeby zarząd mógł w ministerstwie powiedzieć: no dajcie spokój, czytacie pisma od tych oszołomów, co biegają z taczką i bawią się jajami pod dyrekcją? Bądźmy poważni – przecież to wariaci. I w taki oto sposób zarząd staje się nieusuwalny, bo nikt z PiS go nie odwoła na wniosek menażerii, która demonstruje w jednym szeregu z KODziarzami.

Dlatego trzeba sobie odpowiedzieć na proste pytania:

czemu sprawy za lewą kasę związkową ciągną się latami i efektów nie widać?

Czemu nikt nie odpowiada za remonty instalacji w zimie?

Czemu zarząd nie chce ujawnić, jak za strategią z 2018 roku głosowali Skwarek i Mandziarz?

Czemu sprawa patentów umarła tak cicho?

Czemu nikt nie odpowiada za milionowe zakupy, które zarastają chwastami?

Czemu nikt nie odpowiada za to, że od 6 lat Kapro jest “pod wodą”?

Czemu nie lecą pozwy cywilne za lżenie zarządu na stronie ZZPRC?

Czemu utajniane są zmiany organizacyjne?

Czemu cały czas są zatrudniani rodzina i działacze Targowicy ze spółek-córek?

Czemu tylko działaczy Solidarności się niszczy w sądzie i zwalnia dyscyplinarnie?

Otóż odpowiedź jest banalnie i brutalnie prosta: obecnie trwają bardzo zaangażowane prace nad przyjęciem strategii, w efekcie której będziemy tylko wyrobnikami Tarnowa – nie pakownią, ale zwykłymi niewolnikami odartymi z jakiejkolwiek podmiotowości.

Wonga i Targowica zyskują bezkarność, ale za to mają biegać z taczką i jajami, mają odwracać uwagę od tego, co ważne. Dodatkowym bonusem dla zarządu miała być zgoda Wongi i Targowicy na czterobygadówkę.

NSZZ Solidarność nie pozwoli na to, żeby plan Tarnowa i Targowicy pod wodzą Wongi się powiódł – nie zrobią z nas wyrobników w obrożach tyrających na ich milionowe nagrody, dosyć tego.

Czas się skończył.