Po wyborach choćby potop

cze 6, 2024 | inne

Bardzo dobre informacje z Polic (KLIKNIJ)  i ZZIiT w Puławach – zwolnień grupowych nie będzie, będzie za to rozwój i to zarówno w Policach jak i Puławach. To bardzo dobra informacje szczególnie w obliczu informacji jakie docierały do nas do tej pory. Padały liczby 300 – 400 osób w administracji i 700-900 do zwolnienia w całej firmie. I nie były to informacje z emki, czy kibla w Naczelnej, ale od poważnych ludzi. Mamy też funkcjonujące w całej Grupie zarządzenie, które zobowiązuje kierowników i dyrektorów do “dokonania przeglądu struktur organizacyjnych i etatyzacji w podległych obszarach, a następnie przedstawienie propozycji zmian w strukturze organizacyjnej optymalizującej koszty działalności oraz zmniejszających liczbę stanowisk menadżerskich w kierunku ich optymalizacji oraz likwidacji zbędnych stanowisk”.

Pozostaje zatem pytanie: czy informacja o tym że zwolnień nie będzie, będzie podtrzymana też po wyborach do Unii Europejskiej, bo informacja o podwyżkach o 1500 PLN po wyborach do Rady Nadzorczej stała się jakby nieaktualna.