Wolne Puławy – Michał Moskal

paź 12, 2023 | Aktualnosci

Gościliśmy dziś Michała Moskala, kandydata na posła z list PiS (startuje z drugiego miejsca). Mamy nadzieję, że zostanie posłem. Dlaczego uważamy, że to bardzo dobre rozwiązanie dla Grupy Azoty Puławy? Ponieważ to człowiek, który jako jedyny skutecznie zareagował na zgłaszane do niego problemy.
Przed naszym walnym zebraniem poinformowaliśmy go o planach dotyczących naszego wyjścia z grupy i przejęcia Anwilu. Michał Moskal pojechał z naszymi problemami na Nowogrodzką i do Płocka – efektem jego zabiegów była oferta, jaką złożył Pan Obajtek odnośnie naszej Grupy. To determinacja przyszłego posła doprowadziła do tego, że mamy szansę na wyjście z Grupy Tarnów i połączenie z Orlenem. Czy ta szansa się ziści? Wiele będzie zależało od wyborów 15 października.
Dziś przywiózł nam też kolejną dobrą wiadomość: Grupa Azoty podpisała list intencyjny z PGZ ( Polska Grupa Zbrojeniowa) dotyczący współpracy – dobra wiadomość dla nas jest taka, że ogromna cześć tej  współpracy będzie realizowana w Puławach ( nawet jeśli połączymy się z Orlenem).
Kolejnym dowodem na to, że nasze problemy leżą na sercu Michała Moskala jest jego deklaracja, że jeden z pracowników naszej firmy będzie jego społecznym doradcą, a on sam będzie pełnił dyżury poselskie w naszej Komisji – żeby dopilnować naszych interesów.
Jest więc sporo powodów, dla których warto zagłosować na Michała Moskala.