TAAAAAKA RYBA- czyli wrażenia po V MISTZOSTWACH NSZZ SOLIDARNOŚĆ W WĘDAKRSTWIE SPŁAWIKOWYM.

cze 12, 2012 | Ze Związku

Dzień po bardzo udanym Pikniku Rodzinnym Komisja Międzyzakładowa NSZZ ,,Solidarność? zorganizowała już V Indywidualne i Drużynowe Mistrzostwa w Wędkarstwie Spławikowym.

Udział w zmaganiach z wędką i rybami wzięło 16 zawodników.  Wśród nich niepełnosprawni , kobiety czy przedstawiciele naszych najmłodszych pociech, którzy wspierani byli przez swoich najbliższych. Zmagania rozpoczęły się punktualnie o 7:00  i odbywały przy bardzo dobrej dla wędkarzy bezwietrznej aurze.

Nie obyło się jednak bez problemów, bowiem jeden z uczestników przegrał na starcie z taaaką rybą i niestety połamał wędkę. Niektórzy jednak musieli zadowolić się zdecydowanie mniejszymi okazami, ale na twarzach łowiących i tak gościł uśmiech. Punktualnie o 11:00 zawody zakończyły się , i  rozpoczęło się ważenie oraz mierzenie wszystkich złowionych ryb. Był to nerwowy okres dla zawodników, bowiem pod czujnym okiem jury ważyły się losy rywalizacji o cenne nagrody jakie przygotowali organizatorzy dla uczestników.

W końcu po kilku nerwowych chwilach przewodniczący Komisji Międzyzakładowej Pan Andrzej Jacyna ogłosił wyniki zmagań.  Po przeliczeniu wszystkich wyników przez jury okazało się, że najlepszy okazał się Pan Kamil Wydra. Drugie miejsce zajął  Henryk Młot a najniższe miejsce na podium przeznaczone było dla Stanisława Celeja.

Obok zmagań indywidualnych jury przeprowadziło także rywalizacje drużynową. W niej najlepsi okazali się niepełnosprawni, drugie miejsce zajął zakład Energetyczny Z.A Puławy a trzecie Komisja NSZZ Solidarność Z.A Puławy.

Po zakończonej rywalizacji i wręczeniu nagród uczestnicy sobotnich zmagań mogli w mniej formalnej atmosferze przy grillu i złocistym napoju z pianką,  pochwalić się  swoimi osiągnięciami w dziedzinie wędkowania. Było to bardzo ciekawe, bowiem przeważająca część uczestników miała w swojej karierze taaaaaaaaaaaaakie ryby. Niestety nie w sobotę?? Najważniejsze jest jednak, to, że wszyscy opuszczali Osadnik na Wólce Profeckiej w bardzo dobrych nastrojach i obdarowani wieloma prezentami.

Już teraz niecierpliwie wszyscy oczekują VI Mistrzostw. To już za rok.

Klasyfikacja generalna zawodów indywidualnych

1. 1.     Kamil Wydra
  2. 2.     Henryk Młot
  3. 3.      Stanisław Celej