Komisje dały dyspozycje

lut 18, 2022 | Aktualnosci

Komisja Międzyzakładowa i Komisja Rewizyjna na wspólnym posiedzeniu upoważniły  Prezydium do podjęcia następujących działań:

1) Podjęcia w ramach Forum Partnerów Społecznych natychmiastowych negocjacji z Zarządem GA ZAP S.A. w sprawie: regulacji płacowych na rok 2022, oraz wypłaty zwiększonej Nagrody Rocznej za 2021.

2) Zakończenia powyższych negocjacji do końca marca 2022.

3)  W przypadku braku podjęcia negocjacji lub braku osiągnięcia porozumienia wystąpić ze skutkiem natychmiastowy z FPS i przygotować do akceptacji dla KM materiały dotyczące dalszego postępowania, w tym skutecznego wejścia z Zarządem w spór zbiorowy.

4) Opracowania i opublikowania, najpóźniej do 21 lutego 2022 roku, kryteriów jakie będzie musiał spełnić kandydat na członka Zarządu GA ZAP S.A. który będzie popierany przez NSZZ Solidarność w najbliższych wyborach.  Na podstawie ww. kryteriów Prezydium zobowiązane jest do przedstawienia efektów swej pracy na najbliższym posiedzeniu.