Fiasko stażowego – wiemy komu za to dziekować

sty 22, 2021 | Aktualnosci, inne

Niestety totalnym fiaskiem zakończyły się rokowania, do jakich wezwał pracodawcę Związek Zawodowy Pracowników Ruchu Ciągłego pod przywództwem Przewodniczącego Sławomira Wręgi. Zarząd w całości odrzucił propozycję sformułowaną przez ten związek zawodowy. Było to niestety oczywiste z powodu błędów formalnych, do jakich doszło podczas organizacji rokowań. Zwracaliśmy na to uwagę – mało tego zgłosiliśmy Panu Wrędze właściwą reprezentację. Jest to NIEZBEDNE żeby rokowania były WAŻNE. Machanie szabelką i arogancja w tym przypadku okazały się najgorszą z możliwych strategii. NSZZ “Solidarność” nie rezygnuje z walki o stażowe, ale w okolicznościach, gdy przeciw sobie mamy ludzi, którzy przedkładają swoje partykularne interesy nad dobro Załogi – mamy często związane ręce.

Próba przerzucenia na innych swojego nieudacznictwa jest żenująca. Mamy głębokie przekonanie, że Przewodniczącemu Wrędze nie chodzi o to żeby załatwić sprawę stażowego, ale najpierw eskalować żądania a później zrzucić na innych odpowiedzialność za ich niezrealizowanie. Celem prawdziwym jest chęć rzucenia odpowiedzialności na innych po to żeby doprowadzić do powtórnych wyborów do Rady Nadzorczej.

Więcej informacji przekażemy w kolejną środę na naszym kanale YouTube – w programie Q& A – “Niewygodne pytania”.

Link do najnowszych Wiadomości (22 stycznia 2021 rok – kliknij