16 lutego odbyło się spotkanie Forum Partnerów Społecznych

lut 16, 2023 | Aktualnosci

Prezydium NSZZ  i Zarząd, w bardzo konstruktywnej atmosferze omówili sprawy bieżące. Ustaliśmy co rozumiemy pod pojęciami: Wonga, Licznik Wonga, Targowica, bilbordy, ruskie onuce, melantonina, patenty, tup- tup, barykady, plankton.

Ustaliliśmy zasady współpracy w oparciu o doświadczenia Forum Partnerów Społecznych – ma być mniej dworu a więcej roboty. Czyny nie słowa i tylko pod tym warunkiem udzielamy Zarządowi  kredytu zaufania. Załoga oczekuje pozytywnych zmian. I o tych zmianach mówiliśmy najwięcej:  stażowe, zmiany w taryfikatorze (między innymi pakownie i laboratoria), awanse poziome, dodatki dla dwuzmianowców i mistrzów, regulacje czasu pracy, itd.