XXXII PIELGRZYMKA LUDZI PRACY NA JASNĄ GÓRĘ

10014229_502982266504422_3840177863988868192_o

XXXII PIELGRZYMKA LUDZI PRACY

Częstochowa 20-21 września 2014

,,Solidarni mocni wiarą w Syna Bożego?

SOBOTA, 20 września

godz. 19.00 ? Msza św. na szczycie Jasnej Góry, przewodniczy J.E. Ks. Biskup Henryk Ciereszko – Biskup Pomocniczy Archidiecezji Białostockiej, oprawa liturgiczna ? Region Podlaski NSZZ ,,S?

godz. 21.00 ? Apel Jasnogórski w Kaplicy Cudownego Obrazu, prowadzenie J.E. Ks. Biskup Kazimierz Ryczan – Krajowy Duszpasterz Ludzi Pracy

godz. 21.45 ? Droga krzyżowa na Wałach, prowadzenie Ks. kanonik Ryszard Puciłowski – kapelan Regionu Podlaskiego NSZZ ,,S?

NIEDZIELA, 21 września

godz. 00.00 ? Msza św. koncelebrowana w Bazylice, przewodniczy Ks. prałat Jan Iłczyk, oprawa liturgiczna ? Region Podlaski NSZZ ,,S?

godz. 1.00-4.30 ? czuwanie modlitewne w Kaplicy Cudownego Obrazu, prowadzenie – Region Podlaski NSZZ ,,S?

godz. 9.00 ? Modlitwa różańcowa ze szczytu Jasnej Góry, prowadzenie Ks. Andrzej Rogoziński – Duszpasterz Ludzi Pracy Archidiecezji Białostockiej

godz. 10.00 – Koncert chóru ,,Boże echo?

godz. 10.40 ? Wystąpienie Piotra Dudy, Przewodniczącego Komisji Krajowej NSZZ ,,S?

godz. 10.50 ? Powitanie pielgrzymów ? Ks. prałat Jan Iłczyk

godz. 11.00 – Uroczysta Msza św. na szczycie Jasnej Góry, przewodniczy i homilię wygłosi J.E. Ks. Arcybiskup Edward Ozorowski- Metropolita Białostocki

KM organizuje wyjazd na Pielgrzymkę w sobotę 20 września o 23:30. Koszt wyjazdu 25 złotych dla członka Związku, 50 dla pozostałych. Wyjazd z pod hali MOSIR-u. Zapisy w biurze KM. Zapraszamy!!!!!