Spotkanie z Prezydium Regionu

mar 18, 2013 | Aktualnosci

15 marca w Sali Konferencyjnej Urzędu Miasta Puławy odbyło się spotkanie z Prezydium Zarządu Regionu Środkowowschodniego NSZZ Solidarność. Głównym powodem zorganizowania takiego spotkania była aktualna sytuacja w Polsce, planowany strajk generalny na Śląsku czy inne formy zwrócenia uwagi na trudną sytuację gospodarczą i finansową w Polsce. Uczestniczyli w nim członkowie Prezydium Zastępca Przewodniczącego Regionu Środkowowschodniego Marek Wątorski, sekretarz Krzysztof Choina i Teresa Misiuk członek Zarządu. Z powodu fatalnych warunków drogowych panujących nad naszym regionem zabrakło przewodniczącego Mariana Króla.
Spotkanie rozpoczęło się od przedstawienia dokonań Regionu Środkowowschodniego NSZZ Solidarność w 2012. Potem po krótkim słowie wstępu doszło do dyskusji uczestników. Padło w niej kilkadziesiąt wniosków, niektóre były trafne niektóre niestety były zdecydowanie bezzasadne. W wyniku dyskusji dowiedzieliśmy się i dostaliśmy zaproszenia na zaplanowaną na 21 marca Manifestację organizowaną przez Region a dotyczącą aktualnej sytuacji w naszym kraju. Niewykluczone, że nie będzie to jedyny wyjazd członków naszej Komisji, bowiem na 26 marca ( data strajku Generalnego na Śląsku), planowana jest manifestacja pod urzędem wojewódzkim na którą zapraszamy wszystkich członków jak i sympatyków naszego związku. Wspólnymi działaniami wszystkich federacji akcje podejmowane w skali regionu jak i kraju
powinny przynieść skutek wobec arogancji władzy,Łamaniu kodeksu pracy, usuwania stałych przywilejów w pracowniczych. Bądźmy razem podczas ważnych dla Nas wszystkich wydarzeń !!