Relacja z wizyty w Gdańsku na obchodach 35- rocznicy powstania naszego Związku

wrz 3, 2015 | Aktualnosci

W dniach 27- 30 sierpnia uczestniczyliśmy w obchodach 35 rocznicy naszego Związku, które odbyły się w Gdańsku. Dla starszych członków wizyta w Gdańsku była okazją do przypomnienia sobie wydarzeń sprzed 35 – lat, kiedy powstawała Solidarność. Dla młodszych to szansa poznania tak ważnej historii naszego kraju . Uczestnicy obchodów mieli okazję zwiedzić Gdańsk, a także zwiedzić wszystkie miejsca związane z powstaniem naszego związku. Nie zabrakło więc wizyt w historycznej Sali BHP, Europejskim Centrum Solidarności czy w kościele pod wezwaniem świętej Brygidy.

Na koniec mieliśmy okazję wysłuchać słów prezydenta Rzeczypospolitej Andrzeja Dudy, a także uczestniczyć w wzruszającym koncercie ,,My Naród w którym przypomniano utwory mówiące o Polsce jak i walce całego społeczeństwa wolną Ojczyznę. Mimo ogromnego zmęczenia, które malowało się na naszych twarzach, wszyscy zgodnie stwierdzili, że warto było udać się na te uroczystości i być razem w tym szczególnym dniu, dla całej naszej rodzony związkowej. Niezapomniany piknik pozostanie w naszych sercach na wiele lat