W dniach 6-7.03 br. w Spale odbyły się Nadzwyczajne  Posiedzenia Rady Sekretariatu Przemysłu Chemicznego i Kongres Sekretariatu Przemysłu Chemicznego. Podczas Zjazdu Delegaci wybrali nowego przewodniczącego Sekretariatu, po śmierci kolegi Andrzeja Koneckiego. W wyniku głosowania delegaci wybrali Mirosława Miarę dotychczasowego  wiceprzewodniczącego Sekretariatu Przemysłu Chemicznego, przewodniczącego Sekcji Krajowej Pracowników Przemysłu Farmaceutycznego NSZZ Solidarność. Kolega Mirek ma 55 lat, jest żonaty, ma jednego syna. Jego pasją są góry.

Obok wyboru nowego przewodniczącego wśród uczestników dwudniowych obrad dominowała sytuacja w polskiej chemii, postępująca w szybkim tempie konsolidacja Grupy Puławy i Grupy Azoty z Tarnowa. Dla naszych związkowców była to dobra okazja dowiedzieć się jaka jest dokładna struktura w innych firmach wchodzących w skład grupy z Tarnowa, tj w Zakładach Chemicznych w Policach czy Kędzierzynie- Koźlu.

Ostatnim akcentem spotkania i obrad było uczczenie pamięci ś.p Andrzeja Koneckiego mszą święta i złożeniem kwiatów na jego grobie na cmentarzu w Opocznie

Nowemu przewodniczącemu życzymy wielu sukcesów na nowym stanowisku