Protest przeciwko zwolnieniom w puławskim szpitalu

maj 19, 2016 | Aktualnosci

Bardzo gorąca atmosfera, wiele gorzkich słów w kierunku Rady i Zarządu Powiatu  – tak w skrócie można pikietę, która odbyła się wczoraj przed budynkiem Starostwa Powiatowego. W organizowanej przez NSZZ Solidarność pikiecie udział wzięło około 300 mieszkańców Puław, którym los puławskiej lecznicy nie jest obojętny. Protestujący nie zostawili suchej nitki, na Staroście i Zarządzie Powiatu, na których przed budynkiem czekały taczki i specjalnie przygotowany ambulans.  Po trwającej prawie godzinę pikiecie protestujący udali się na obrady Rady Powiatu, gdzie próbowali wymusić na radnych rozmowy o sytuacji puławskiego szpitala. Niestety tego punktu nie udało się wprowadzić pod obrady, a Radna Danuta Smaga zaproponowała odbycie specjalnej sesji Radu Powiatu w temacie sytuacji szpitala. Niestety dopiero w czerwcu, co może okazać się terminem zbyt późnym….

Fot. Piotr Śliwa