urlop i wakacje ruchomy obrazek 0007

KOLONIE LETNIE- LATO 2016

Zespół Szkół Europejskich im. Szarych Szeregów w Puławach organizuje letni wypoczynek dla dzieci i młodzieży w wieku 9–16 lat.
Kierownikiem wypoczynku jest p. Anna Kędziora.
Przewidujemy dwa turnusy:

Wisła 26.06 – 9.07.2016 – koszt 1 300 zł

Jastrzębia Góra 21.07 – 3.08.2016 – koszt 1 350 zł

Możliwość wpłat ratalnych, ewentualnie dofinansowanie z zakładu pracy – na konto                                                                                bankowe: 57 1540 1144 2068 6482 0907 0004.

Zapewniamy:

– ciekawe wycieczki – autokar do dyspozycji przez cały turnus,
– serdeczną i fachową opiekę.
– Bliższych informacji udziela i zapisy przyjmuje:

p. Anna Kędziora – 81 887 10 16; 798 731 347
Jastrzębia Góra – termin: 21.07-3.08.2016 – to najbardziej wysunięta na północ miejscowość w Polsce, położona u nasady  Półwyspu Helskiego, otoczona Nadmorskim Parkiem Krajobrazowym. Ośrodek Wczasowy Hutnik umiejscowiony jest na wzgórzu, w  najwyższej części miejscowości (67,8m n.p.m.), dysponuje krytym basenem.

Oprócz kąpieli wodnych i słonecznych przewidujemy wycieczki piesze po okolicy,oraz autokarowedo:Trójmiasta, Szymbarku,Łeby, Władysławowa,na Hel.
planujemy: rejs statkiem, pobyt w Dinoparku, wizytę w Ośrodku Przygotowań Olimpijskich, poznanie kultury Kaszub w Centrum Edukacji i Promocji Regionu…

Zobacz zdjęcia:

Wisła – Termin: 26.06- 9.07.2016
Uznawana za Perłę Beskidów, to niewielka miejscowość w Beskidzie Śląskim w województwie podkarpackim. Dom Wczasowy „Kłos” położony jest w malowniczej dolinie Wisły, zewsząd otoczony łagodnymi zboczami u stóp Baraniej Góry. Właśnie tu biją źródła królowej polskich rzek – Wisły. W Wiśle odwiedzimy m. in. Rezydencję Prezydenta RP, przespacerujemy ścieżkami dydaktycznymi wzdłuż Wisełki, zobaczymy skocznie w Malince, trofea Adama Małysza, muzeum narciarstwa. Wszak Wisła również z tego słynie.

Oprócz spacerów szlakami po malowniczych okolicach Wisły, kąpieli w okolicznych basenach planujemy wycieczki autokarowe do:
Pszczyny (zamek , park , skansen, stajnie), Szczyrku, Ustronia, Cieszyna, Bielska –Białej,
zdobędziemy: Baranią Górę, Skrzyczne (z małą pomocą kolejki),odwiedzimy: Chatę Chlebową w Górkach i Leśny Park Niespodzianek …

Prosimy o zabranie dowodu osobistego, paszportu lub legitymacji szkolnej.

Zobacz zdjęcia:

Bliższe informacje i zapisy (decyduje kolejność zgłoszeń):

Kierownik kolonii p. Anna Kędziora – 081 887 10 16, 798 731 347.