Informacja prezesa Zbigniewa Gagata

lip 12, 2016 | Aktualnosci

Szanowni Państwo,

Dochodziły do nas sygnały kierowane zarówno bezpośrednio od Państwa, jak i poprzez organizacje związkowe, że usługa dostarczania odzieży ochronnej pozostawia wiele do życzenia. Podejmowane były próby zdyscyplinowania firmy Hollywood S.A. by podniosła standard świadczonych usług, ale nie zawsze przynosiło to skutek.

W ubiegłym tygodniu doszło do skandalicznego procederu. Otóż wobec możliwości wypowiedzenia umowy rentalu pracownicy firmy Hollywood próbowali skorumpować pracownika naszej Spółki odpowiedzialnego za nadzorowanie tej umowy. Nasz pracownik zachował zimną krew i pokazał wysokie standardy etyczne. Poinformował o tej próbie Centralne Biuro Antykorupcyjne a za zgodą CBA także pracodawcę. Sprawców udało się ująć na gorącym uczynku.

Szanowni Państwo, z tego miejsca bardzo pragnę podziękować naszemu pracownikowi za jego postawę. Niech dla nas wszystkich będzie wzorem jedynego właściwego zachowania w takiej sytuacji.

Wobec całego zaistniałego zdarzenia jako zarząd nie widzimy możliwości kontynuowania współpracy z firmą Hollywood SA. Po ustaleniu zasad współpracy na najbliższy przejściowy czas przystąpimy do postępowania przetargowego, które będzie miało na celu wyłonienie nowego dostawcy usługi rentalu.

Zbigniew Gagat, Wiceprezes Zarządu