Walne zgromadzenie akcjonariuszy Puław dokonało dużych zmian w radzie nadzorczej spółki. Odwołani zostali szef rady Cezary Możeński i wiceprzewodniczący Jerzy Koziara. Z funkcji członka rady nadzorczej rezygnację złożyli Andrzej Skolmowski oraz Janusz Cendrowski, ten ostatni został jednak po kilku godzinach powołany na przewodniczącego rady.

Do składu rady nadzorczej powołani zostali także Ignacy Chwesiuk, Leszek Lewicki, Jakub Troszyński. W obecnym składzie rady nadzorczej pozostają wybrani z ramienia pracowników Andrzej Bartuzi i Jacek Wójtowicz.
W dniu walnego zgromadzenia akcjonariuszy Puław z funkcji członka rady nadzorczej zrezygnowały dwie osoby. Szczególnie interesująca jest decyzja Andrzej Skolmowskiego. Dzień wcześniej obecny wiceprezes ds. finansowych Grupy Azoty zrezygnował z zasiadania w radzie nadzorczej innej firmy z Grupy Azoty, kędzierzyńskiego ZAK-u.

Zmiany w spółce to pokłosie tego, co wydarzyło się przed miesiącem w samej Grupie Azoty. Wówczas z funkcji prezesa spółki odwołany został Paweł Jarczewski. Nowym szefem spółki został Mariusz Bober. Oprócz Jarczewskiego ze składu zarządu spółki odwołani zostali również wiceprezes Krzysztof Jałosiński, wiceprezes Marek Kapłucha i wiceprezes Marian Rybak. Te ruchy kadrowe musiały pociągnąć za sobą kolejne. Odwołani w większości pełnili bowiem (lub nadal pełnią) ważne funkcje nadzorcze lub zarządcze w pozostałych spółkach grupy.